Achter de kazerne, Mechelen

1911. Kanunnik Francis Dessain, voorzitter sinds de club in 1904 onder de naam FC Malinois werd opgericht, koopt twee hectaren grond achter  de Mechelse artilleriekazerne. Daar bouwt hij zijn eerste stadion met één houten hoofdtribune over de hele lengte van het veld en vijf rijen staanplaatsen aan de drie andere zijden.

Na Wereldoorlog II komt met de bouw van een nieuwe hoofdtribune het stadion tot volle ontwikkeling. Maar de financiering van het project verloopt bijzonder moeizaam. Niet alleen moeten de spelers elk 25 euro bijpassen, ook de vriendschappelijke wedstrijden die borg moeten staan voor de verdere afbetaling ervan, kennen niet het gewenste resultaat. Zelfs voor de stadsderby tegen Racing, die speciaal ten behoeve van de financiering van de nieuwe tribune  wordt georganiseerd, daagt nauwelijks volk op, en al zeker niemand van rivaal Racing.

De tribune met 3600 zitplaatsen is op dat moment de eerste pilaarvrije tribune van het land en wordt op 14 december 1952 ingewijd met een wedstrijd tegen La Gantoise.


Meer items
Achter de kazerne, Mechelen

Achter de kazerne, Mechelen

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x