‘VC Bekkevoort’s Old Main Stand’

Het moet zowat het slechtste veld uit de reeks zijn, dat van VC Bekkevoort met stamnummer 5559 in tweede provinciale A Vlaams Brabant. Maar de weg erheen is prachtig. Dwars door het Hageland. E314 tot aan de afrit Tielt-Winge. Dan over de Schoonderbeukenseweg, Zandstraat, Beurtstraat, Witteweg en de Meutelstraat naar de Oude Tiensebaan.  Even verderop doemen de contouren van de tribune, kantine en de kleedkamers op. Op de grote parking is er nog plaats zat. 

Dit stukje Bekkevoort, waar de club van bij zijn oprichting op 21 mei 1952 speelt, heet 'Robbesrode'. Ook wel Robbesove genoemd, zo lees ik op de cover van een boek naar aanleiding van de 55ste verjaardag van de club. 'Met zwiëtpoep in Robbesove' laat de titel niks aan de duidelijkheid niets te wensen over. Ze hebben daar vaak 'in de poep' gezweet. VC Bekkevoort is een echte liftploeg. met uitzondering van eerste provinciale, speelde de club in alle provinciale reeksen.

Absolute dieptepunt  was de laatste plaats in vierde provinciale in 1988. In 2007 vierde de club zijn 55e verjaardag met de uitgave van een boek met als 

Hoewel ik me deze ochtend niet kiplekker voelde en mijn zoon wegens blessure niet meedeed, wilde ik deze partij voor geen geld missen. Onze club KVC Haacht was met Bekkevoort verwikkeld in een felle strijd voor het behoud. Een zege op dit ‘patattenveld’ zou ons naar de  veilige zone loodsen. We wonnen met de vingers in de neus. 0-5. Doordat de wedstrijd al snel in een beslissende plooi lag, verheugde ik mij op de opmerkelijke constructie naast de kantine. Op Instagram noemde ik ze wat smalend ‘VC Bekkevoorts old main stand’ want ze heeft echt veel weg van een tribune langs een Engels amateurveldje. Al is deze in Bekkevoort wel een erg rudimentaire versie.

Maar het was er heerlijk toeven, biertje in de hand genietend  van 4 van de 5 doelpunten die aan deze kant vielen. Aan de operatie redding was nu een nieuwe succesvolle episode toegevoegd. De Corona-crisis deed de rest. Drie weken later werd de competitie tijdelijk afgebroken en wat later definitief stopgezet. Bekkevoort zou het niet halen. We stonden dertiende op zestien. Net buiten de degradatiezone.  Elk nadeel heb z’n voordeel…


Meer items
‘VC Bekkevoort’s Old Main Stand’

‘VC Bekkevoort’s Old Main Stand’

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x